jailtime oeganda
Door: judithatoeganda
Blijf op de hoogte en volg Judith
24 Augustus 2010 | Nederland, Hellevoetsluis
Wat een tegenstrijdige berichten hier in oeganda.Enerzijds veel geluk en zorgzaamheid, anderzijds veel ongeluk en verdriet. Jamir, mijn sponsorkind vertelde mij zijn levensverhaal. Moeder stierf toen hij 4 was, hij bleef met zijn zus achter tot zijn 5e omdat papa geen zin had voor de kinderen te zorgen. Hij liep weg naar Kampala. Toen ontmoette hij een vriendje, waar hij twee jaar mee op straat leefde in een opbouwend pand. Zij aten van de straat en uit prullenbakken voor twee jaar. Iedere maand werd hij als 7 jarig ventje opgepakt door de politie, geketend in de cel gedumpt voor een aantal dagen zonder enig voedsel. Na die 2 jaar ontmoette hij een lieve vrouw die een jaar voor hun zorgde. In oeganda bestaat een groot deel van de vrouwen het uit heksen, wat zij ook bleek te zijn. Hij ontdekte daar black magic en is weggelopen en heeft 1 week op straat gewoond. Gelukkig.......daar was uncle Joseph who saved him!
Story 2
Walter en Corina gingen naar een belgisch stel'Nathalie en Werner' van organisatie 'Footstep', om over de kinderen te praten die onschuldig in de gevangenis zitten. Wat blijkt nu kort en bondig. De kinderen zitten iedere dag opgesloten in hun cel, staand tussen eigen ontlasting, ratten, wormen en kakkerlakken. Hebben hun lichaam vol met wormen en bijna tot geen kleding. Werden voor de komst van het belgische stel geslagen en met ijzeren stokken en brandende voorwerpen. Zijn deels geofferd door hekserij, waardoor er een hoop wonden op lichaam zitten. Welcome to Hell, want geloof ons dat is het!
Nu begrijp je waarom wij zoveel geld mee willen want het goed nieuws is....dit stel heeft zo goed al 7 hectare grond om op te bouwen en de kinderen te redden. They need to be saved by them and by Jesus.
Zo..dat is mijn jailtime story voor nu. Gaan maar even bijkomen van al deze hectiek, want nu gaan wij deze kinderen ook nog zo toegetakeld zien. Ben zeer benieuwd wat dit met ons zal doen.
bye and blessing!
25 Augustus 2010 - 07:48
Marloes:
Hey liefie,
Tjonge wat een verhalen, zo mooi, maar ook zo verdrietig. Wat is het ontzettend gaaf dat jullie daar zijn en dat Jezus daar dus is, oh wat zullen jullie tot zegen zijn voor de mensen die in de gevangenissen werken, maar ook voor de kinderen en mensen die er in zitten. Wees bewust van wie je bent en de Heer doet de rest!!!
Geef iedereen een dikke kus van me!!!!
Bless!!! xxxxxxxx -
25 Augustus 2010 - 09:36
Ik kan alleen maar huilen!!!!!Sorry!!!!
Ik hou van jullie en heel veel van Andrew en het is zo gaaf dat jullie daar zijn en door God gebruikt worden,
er gaan echt nog meer grote en bijzondere dingen gebeuren!!!!!Bedankt voor de mooie foto van Andrew!!Superlief!!!IK WIL BIJ JULLIE ZIJN!!!!!
DIKKE HUG VOOR JULLIE EN ALLLLE KIDS!!!!Zeg dat ik van ze hou!!!!! -
DIKKE HUG VOOR JULLIE EN ALLLLE KIDS!!!!Zeg dat ik van ze hou!!!!! -
25 Augustus 2010 - 09:57
Sieja:
EHHHHHHHH....... ik ben wat ongeduldig moet je weten, dus heb, door mn tranen heen, gewoon 6x op verzenden gedrukt....ehhhhh....
heelerg, neetoch!!!!?
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX -
25 Augustus 2010 - 10:30
Deborah:
Heej lieve Judith,
Jeetje wat zou ik graag bij jullie zijn.. het voelt machteloos om zo thuis te moeten zitten.
Wat een verhalen weer, en wat is er dan toch nog een hoop strijd..
Jullie gaan in de gevangenis een heleboel liefde uit delen en licht brengen! De kinderen daar zullen zien dat er hoop is op een toekomst en dat er iemand is die echt volledig en altijd van hun houdt.
Deze kinderen zullen worden gered, en jullie mochen daar een onderdeel in zijn.
Ik zal niet vragen of jullie alle kinderen op bulamu een dikke knuffel willen geven van mij,want dan worden jullie gek denk ik (aangezien ik het al 20 keer heb gezegd, voordat jullie uberhaupt vertrokken) Maar als je Mato en Jesse een dikke kus zou willen geven, ben ik je eeuwig dankbaar.
Ik hou heel veel van je judith! En ook van Jolanda, Rene, brayen, Corina en Walter!
dikke knuffel,
deb -
27 Augustus 2010 - 14:17
Eric:
Hey geweldige kanjer(s),
Wat een zegen dat jij/jullie daar zijn!Het is zo heerlijk dat de kinderen in jullie Jezus ontmoeten, weet dat jullie de liefde van Jezus doorgeven.
Hug & Blessings -
27 Augustus 2010 - 16:32
Sieja:
Lieve Judith en allemaal!!!!
Hoe gaat het?? Hoe was het bij de kids in de gevangenis??
En voor morgen,als jullie opnieuw gaan, mag je weten dat Gods Liefde als een stroom van Levend water,uit jullie stromen zal!!!!Hij zal kinderen genezen en aanraken met zijn Liefde!!!!!
En hoe is het op Bulamu!????GOD IS GOED!!!!!
Ik hou van jullie!!!!
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX